„Informaciona revolucija, novi mediji i društvene promene u svetu, regionu i Srbiji” – tema je međunarodne naučne konferencije koja će, u organizaciji Fakulteta za kulturu i medije, biti održana u petak 25. novembra na Univerzitetu „Džon Nezbit”.

Na konferenciji će učestvovati preko 60 univerzitetskih nastavnika i naučnih istraživača iz SAD, Portugalije, Španije, Nemačke, Italije, Poljske, Mađarske, Rumunije, Grčke, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Albanije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Učesnici će izlagati rezultate naučnoistraživačkog rada u tri sekcije: „Naučno-tehnološka revolucija, novi mediji i društvene promene”, „Novi mediji, ekonomske i političke promene u informacionom društvu” i „Informaciona revolucija, novi mediji, promene u kulturi i umetničkom stvaralaštvu”

Ovo je treća naučna konfrencija koja se od 2012. godine bijenalno održava na Fakultetu za kulturu i medije pod zajedničkim nazivom „Kultura i društveni razvoj” u okviru naučnoistraživačkog projekta o održivom razvoju, koji realizuju nastavnici i saradnici Univerziteta „Džon Nezbit”, a finasiran je sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Prethodne dve konferencije bile su posvećene temama „Kulturna politika, umetničko stvaralaštvo i medijska praksa u funkciji održivog društvenog razvoja” (2012) i „Savremena umetnička praksa, medijska pismenost, kulturni identitet i društveni razvoj” (2014).

Radove pripremljene za ovaj naučni skup Univerzitet „Džon Nezbit” publikovaće u posebnom tematskom zborniku koji će, kao i dva prethodno objavljena, predstavljati značajan naučni izvor za istraživače društvenog razvoja u oblasti kulture, umetničkog stvaralaštva i medijske prakse.

PROGRAM NAUČNE KONFERENCIJE

CONFERENCE PROGRAM

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND
code and design: Ivapix

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU:      

Megatrend Univerzitet