U ponedeljak i utorak, 13. i 14. marta, u gostima su nam bili vodeći britanski psihijatri i psihoterapeuti: dr Mark Kolins, dr Serž Bedington, dr Džon Gilen i dr Grem Pizi. U najvećem amfiteatru univerzitetskog zdanja na Bulevaru maršala Tolbuhina 8, koje su ispunili ne samo naši studenti i nastavnici, već i mnogi znatiželjnici i stručnjaci iz oblasti psihijatrije i psihologije, gosti su izneli svoje po mnogo čemu nove, pa i radikalne poglede na metode do sada primenjivane u psihoterapeutskoj praksi.

Ugledni britanski stručnjaci bili su u protivstavu prema pojedinim vladajućim „školama“ i teorijama, pozivajući se na sopstveno iskustvo iz rada u prestižnim klinikama na Ostrvu, u Španiji i drugde. „Kao psihijatar koji 25 godina skoro svakodnevno spaja saznanja iz teorije i prakse, izborio sam pravo da stavim znak pitanja na neke raširene doktrine“, rekao je na početku uvodnog predavanja dr Mark Kolins. „Moramo se navikavati da na stvari gledamo drugim očima i iz drugačijeg ugla u odnosu na uobičajenu i vladajuću praksu“, kazao je dr Kolins, preporučujući publici zdrav život, vežbanje i boravak u prirodu i odgovorniji odnos prema sadržaju i strukturi ishrane. „Mnoge bolesi, pa i Parkinsonova, počinju 20 ili 30 godina ranije zbog grešaka u ishrani“, rekao je dr Kolins.

Na predavanju održanom u utorak dr Serž Bedigton govorio je u o umetnosti prijateljstva i „vraćanju srca u korporativni svet“.

Pre prvog predavanja, u ime nastavnika i studenata Univerziteta „Džon Nezbit“, goste je pozdravio prof. dr Mića Jovanović, osnivač Univerziteta, podsetivši na najvažnije činjenice iz njihovih biografija i napomenuvši da se ovo gostovanje uklapa u već poznatu otvorenost naše ustanove za inovacije u nauci i potrebu da se nove ideje stave u opticaj, i izlože proveri, pred studentima i nastavniciam, kao i širom javnošću koja dolazi na skupove koje organizuje Univerzitet „Džon Nezbit“.

Naši ugledni gosti odgovarali su, posle predavanja, na brojna pitanja postavljena iz publike.

Osim studenata i nastavnika, predavanju su prisustvovali i čelnici Univerziteta akademik Ljubiša Rakić, predsednik Saveta, rektor prof. dr Milomir Minić i drugi.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND
code and design: Ivapix

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU:      

Megatrend Univerzitet