Fakultet za civilno vazduhoplovstvo 26.10.2017. godine je na poziv prof. dr Vojkana Zorića, posetio akademik dr Jovan Šetrajčić iz Novog Sada, redovni profesor Prirodno matematičkog fakulteta u penziji, član međunarodne komisije za ocenu naučnih projekata, autor više stotina naučnih radova i desetina publikacija iz fizike superprovodnosti i nanotehnologije.

Tom prilikom poklonio je laboratoriji za fiziku FCV – matematička klatna, 20 kompleta za demonstracione i eksperimentalne vežbe kojima se meri i određuje gravitaciona konstanta. Takođe, laboratoriji za fiziku FCV akademik je poklonio i 20 kompleta areametara, pomoću kojih će naši studenti učiti kako da određuju površine slika nepravilnih geometrjiskih oblika.

Ujedno poklonio je biblioteci i više primeraka monografija, udžbenika i naučnih publikacija iz oblasti fizike.

Akademik Šetrajčić, koga je dočekao rektor prof. dr Mića Jovanović, dekan FCV prof. dr Vesna Baltezarević, prodekan za prvi stepen studija prof. dr Aleksandar Simić, direktor Centra za razvoj i istraživanje prof. dr Tomislav Jovanović i ostali profesori sa FCV, nakon višečasovne posete obišao je prostorije Univerziteta Megatrend kojom prilikom je pohvalio njihovu opremljenost za edukaciju i radnu atmosferu koja vlada na Univerzitetu.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND
code and design: Ivapix

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU:      

Megatrend Univerzitet