Naš univerzitet je i ove godine izložio svoja izdanja na Sajmu knjiga u Beogradu. Štand Megatrenda, u hali 2a, izazvao je živo interesovanje akademske i druge javnosti, kao i srednjoškolske omladine. U sredu, 25. oktobra, bio je organizovan susret s autorima Megatrendovih izdanja i prijateljima naše kuće. U ime Univerziteta, goste su pozdravili prof. dr Dragan Nikodijević, predsednik Komisije za izdavačku delatnost, i prof. dr Milivoje Pavlović, prorektor za odnose s javnošću.

Istog dana, na štandu Centra za promociju nauke, predstavljena je knjiga „Javnost, stariji ljudi i mediji“ čije su autorke profesorke FKM  dr Ljiljana Manić i  dr Nataša Simeunović Bajić. Osim našeg Fakulteta, suizdavač ove zanimljive studije je i Gerontološko društvo Srbije. U razgovoru o knjizi, osim autorki učestvovale su prof. dr Jasna Veljković, sa Fakulteta političkih nauka, docent istog fakulteta dr Natalija Perišić, i profesorke FKM dr Tatjana Milivojević i dr Ivana Spasović.

Na ovogodišnjem sajmu uspešno je promovisana i knjiga prof. dr Budimira Potočana „Vronski u Srbiji“, u izdanju Zavoda za udžbenike. U glavnoj sajamskoj hali o knjizi su govorili urednik u Zavodu Nebojša Jovanović i naš profesor Milivoje Pavlović.

Na štandu Uprave za dijasporu ministarstva inostranih poslova Srbije, uspešno je predstavljena knjiga dr Mile Mihajlović „Kulturno pamćenje Srba u Trstu“, koja predstavlja priređenu verziju doktorske disertacije odbranjene proletos na FKM. O ovoj knjizi govorili su dr Momčilo Pavlović, direktor Instituta za noviju istoriju, i naši profesori dr  Dragan Nikodijević i dr Milivoje Pavlović.

Profesor FKM Momčilo Jokić predstavio se na ovogodišnjem Sajmu svojom novom knjigom „Tišina očaja i treptaj nade“, sklopljenu od novinarskih i publicističkih tekstova na teme iz oblasti sporta i fizičke kulture. Recenzenti ovog izdanja su profesori dr Aleksandar Gračanac, dr Nada Torlak i dr Veljko Đurić Mišina, a autor predgovora pod naslovom „Nepotkupljivi posmatrač sa sportskog svjetionika orlovskoga oka i britkog pera“ je istaknuti hrvatski i jugoslovenski novinar Pero Zlatar.

Snimila Tijana Rajković

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND
code and design: Ivapix

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU:      

Megatrend Univerzitet