Спој образовања и привреде

СПОРАЗУМ МЕГАТРЕНД УНИВЕРЗИТЕТА СА АЕРОДРОМОМ „НИКОЛА ТЕСЛА“

На Мегатренд универзитету потписан је споразум о пословно-техничкој и научној сарадњи ове образовне установе и Аеродрома „Никола Тесла“ (Београд). Споразум су потписали проф. др Мића Јовановић, ректор Мегатренд универзитета, и Саша Влаисављевић, в.д. директора Аеродрома „Никола Тесла“. Према слову овог споразума, београдски аеродром, укључујући и ваздухопловне организације с којима ова компанија тесно сарађује ( „Ер Србија“, СМАТСА, Директорат за цивилно ваздухопловство, итд.), биће  наставна база у којој ће студенти Факултета за цивилно ваздухопловство, и других 11 факултета из Мегатрендове академске породице, практично проверавати и усавршавати своја знања.

„Аеродром Никола Тесла је највећа и најбоље организована ваздушна лука не само у Србији већ у читавом региону, те је природно да се наши студенти образују на његовим искуствима“, рекао је проф. др Мића Јовановић на конференцији за штампу организованој у просторијама Мегатренд универзитета. „Студенти завршних година обучаваће се у различитим делатностима Аеродрома Никола Тесла, а најбољи ће по дипломирању добити радна места у овој престижној компанији“.

Изражавајући задовољство због договореног партнерства с нашим најстаријим и највећим приватним универзитетом, Саша Влаисављевић, челник Аеродрома „Никола Тесла“, говорио је о перспективама даљег развоја ове компаније и новим потребама за младим и образованим кадровима. „Наш аеродром је по свим параметрима на врху у региону, а новим концесионим уговором створиће се услови да Београд постане европски центар авио-бизниса“. Према речима Саше Влаисављевића, последњих година у ваздушном саобраћају је код нас отворено више од 2000 нових радних места, а тај тренд ће се само увећавати.

„Наше досадашње искуство с вашим дипломираним студентима веома је позитивно“, рекао је Влаисављевић, додајући да ће они на  Аеродрому „Никола Тесла“ као наставној бази имати прилику да на најбољи начин споје своје теоријско образовање с практичним искуствима.

Проф. Мића Јовановић такође је као веома позитивну оценио одлуку о давању у концесију Аеродрома „Никола Тесла“ на 25 година, закључивши да ће то омогућити даље ширење ове ваздушне луке и стварање нових услова за запошљавање образованих младих људи, па и оних који долазе са Мегатренд универзитета.

Потписивању споразума присуствовали су и Раша Ристивојевић, извршни директор Аеродрома „Никола Тесла“, и проф. др Драган Ђурђевић, заменик ректора Мегатренд универзитета.

На слици: Саша Влаисављевић и проф. др Мића Јовановић после потписивања споразума о сарадњи

Снимио М. Рајковић Кактус

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND
code and design: Ivapix

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU:      

Megatrend Univerzitet