На свечаности одржаној на Мегатренд универзитету, чувеној виолинисткињи Керолајн Кембел (САД) уручен је почасни докторат наука за њен немерљив допринос унапређењу музичке уметности и музикологије.

Свечаност је пригодним речима отворио академик Љубиша Ракић, председник Савета Мегатренд универзитета. Потом је ректор Универзитета, проф. др Мића Јовановић, представио стваралачки портрет Керолајн Кембел и уручио јој диплому почасног доктора наука.

Керолајн Кембел, према речима проф. Јовановића, на виртуозан начин негује различите  жанрове музике и наступа у најпрестижнијим дворанама света. Сарађивала је с угледним музичким ствараоцима, од Барбре Стрејсенд и Стинга, преко Дејвида Фостера и Криса Ботија до Пола Макартнија и Андрее Бочелија. Негује и сопствено ауторско стваралаштво; објавила је више самосталних албума и изводила музику у неколико култних филмова.

Бави се и педагошким радом као ментор младим уметницима из различитих земаља – укључујући и Србију – према сопственом оригиналном програму.

„Награђујући и афирмишући стваралаштво Керолајн Кембел, наш Универзитет жели да потврди сопствени оданост највишим вредностима у култури“, рекао је на крају проф. Јовановић.

Осим дипломе и медаље, виолинисткињи Керолајн Кембел уручена је и слика Милоша Шобајића, истакнутог уметника који је такође професор Мегатренд универзитета.

Захваљујући на признању, Керолајн Кембел – која поседује и образовање из компјутерских наука, лингвистике, социологије и психологије – истакла је да уз помоћ музике остварује драгоцену комуникацију с људима на различитим меридијанима, те да је срећна што јој се пружила прилика да, премијерно, размењује емоције са публиком у Београду и Србији.

Изразила је благодарност Мегатренду и његовом ректору, професору Јовановићу, на љубазном позиву и лепом пријему.

После свечаног уручења почасног доктората, Керолајн Кембел одржала је предавање студентима, а увече и солистички концерт уз пратњу „Ад хок Белгрејд оркестра“ којим је дириговао Ђан-Лука Марћано.

Концерту, који је протекао у изванредној атмосфери, присуствовао је велики број културних и јавних радника.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND
code and design: Ivapix

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU:      

Megatrend Univerzitet