Sporazum Megatrend Univerziteta sa Aerodromom „Nikola Tesla“

Spoj obrazovanja i privrede


Na Megatrend univerzitetu potpisan je sporazum o poslovno-tehničkoj i naučnoj saradnji ove obrazovne ustanove i Aerodroma „Nikola Tesla“ (Beograd). Sporazum su potpisali prof. dr Mića Jovanović, rektor Megatrend univerziteta, i Saša Vlaisavljević, v.d. direktora Aerodroma „Nikola Tesla“. Prema slovu ovog sporazuma, beogradski aerodrom, uključujući i vazduhoplovne organizacije s kojima ova kompanija tesno sarađuje ( „Er Srbija“, SMATSA, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo, itd.), biće nastavna baza u kojoj će studenti Fakulteta za civilno vazduhoplovstvo, i drugih 11 fakulteta iz Megatrendove akademske porodice, praktično proveravati i usavršavati svoja znanja.

„Aerodrom Nikola Tesla je najveća i najbolje organizovana vazdušna luka ne samo u Srbiji već u čitavom regionu, te je prirodno da se naši studenti obrazuju na njegovim iskustvima“, rekao je prof. dr Mića Jovanović na konferenciji za štampu organizovanoj u prostorijama Megatrend univerziteta. „Studenti završnih godina obučavaće se u različitim delatnostima Aerodroma Nikola Tesla, a najbolji će po diplomiranju dobiti radna mesta u ovoj prestižnoj kompaniji“.

Izražavajući zadovoljstvo zbog dogovorenog partnerstva s našim najstarijim i najvećim privatnim univerzitetom, Saša Vlaisavljević, čelnik Aerodroma „Nikola Tesla“, govorio je o perspektivama daljeg razvoja ove kompanije i novim potrebama za mladim i obrazovanim kadrovima. „Naš aerodrom je po svim parametrima na vrhu u regionu, a novim koncesionim ugovorom stvoriće se uslovi da Beograd postane evropski centar avio-biznisa“. Prema rečima Saše Vlaisavljevića, poslednjih godina u vazdušnom saobraćaju je kod nas otvoreno više od 2000 novih radnih mesta, a taj trend će se samo uvećavati.

„Naše dosadašnje iskustvo s vašim diplomiranim studentima veoma je pozitivno“, rekao je Vlaisavljević, dodajući da će oni na Aerodromu „Nikola Tesla“ kao nastavnoj bazi imati priliku da na najbolji način spoje svoje teorijsko obrazovanje s praktičnim iskustvima.

Prof. Mića Jovanović takođe je kao veoma pozitivnu ocenio odluku o davanju u koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“ na 25 godina, zaključivši da će to omogućiti dalje širenje ove vazdušne luke i stvaranje novih uslova za zapošljavanje obrazovanih mladih ljudi, pa i onih koji dolaze sa Megatrend univerziteta.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Raša Ristivojević, izvršni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“, i prof. dr Dragan Đurđević, zamenik rektora Megatrend univerziteta.

Na slici: Saša Vlaisavljević i prof. dr Mića Jovanović posle potpisivanja sporazuma o saradnji

Snimio M. Rajković Kaktus