Kadrovske promene na Megatrendu – GENERAL JEVTIĆ ZAMENIK REKTORA

GENERAL JEVTIĆ ZAMENIK REKTORA

Na svečanosti povodom ulaska Megatrend univerziteta u tridesetu godinu rada, prof. dr Mića Jovanović, rektor, izložio je viziju razvoja visokoškolske ustanove u narednim godinama i decenijama i predstavio članove novog rukovodećeg tima.

Prof. Jovanović podsetio je da će ova akademska porodica od 12 fakulteta i jednog instituta i nadalje biti širom otvorena za najdarovitiji deo mlade generacije, nudeći polivalentnost i savremenost svojih studijskih programa, modernu infrastrukturu, povoljan odnos teoretske i praktične nastave i mogućnosti obuke u najprestižnijim domaćim i stranim kompanijama i ustanovama. „Naši studenti ulaze u svet rada po najsavremenijim pedagoškim standardima“, rekao je rektor Jovanović, podsetivši da je tržište rada prepoznalo vrednost kadrova koji se obrazuju na ovom univerzitetu i kvalitet znanja s kojim izlaze iz školske klupe. To se najbolje vidi iz geografske razuđenosti Alumni-kluba Megatrenda, asocijacije koja pomaže svršenim studentima da ostanu u vezi sa svojom školom i posle diplomiranja.

Na ovoj svečanosti saopšteno je da je Megatrend od Nezavisne evropske agencije proglašen za najbolji privatni univerzitet na kontinentu.

U jubilarnu godini Megatrend ulazi s nešto izmenjenom rukovodećom ekipom.

Na osnovu odluke Saveta Univerziteta, na čijem je čelu akademik LJubiša Rakić, za zamenika rektora imenovan je prof. dr Miodrag Jevtić, istaknuti naučni i pedagoški radnik, raniji rektor Univerziteta odbrane. Pre toga prof. Jevtić bio je šest godina načelnik VMA. General je Vojske Srbije i autor većeg broja naučnih radova. Član je NJujorške akademije nauka i brojnih domaćih i inostranih naučnih i stručnih asocijacija.

U rektorskom kolegijumu su i prorektori: dr Dragan Đurđević, dr Dragan Nikodijević, dr Milivoje Pavlović i dr Dragan Ćalović.

Rektor Jovanović predstavio je i nove dekane Megatrendovih fakulteta: dr Slobodan Gvozdenović, istaknuti vazduhoplovni stručnjak i raniji dekan Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, vodiće Fakultet za civilno vazduhoplovstvo, dr Milan Milanović biće na čelu Pravnog fakulteta, dr Dragana Trifunović Fakulteta za poslovne studije, a dr Goran Lalić Geoekonomskog fakulteta.

Na čelu ostalih Megatrendovih fakulteta biće dosadašnji dekani: dr Dragan Nikodijević (Fakultet za kulturu i medije), dr Milan Gnjatović (Fakultet za kompjuterske nauke), Tijana Fišić (Fakultet za umetnost i dizajn), dr Dragan Mihajlović (Fakultet za menadžment, Zaječar),  dr Gorica Cvijanović ( Fakultet za biofarming, Bačka Topola) i dr Goran Puzić (Fakultet za poslovne studije, Vršac). Izvršni direktor Univerziteta je Sonja Kujović.

 

Na slici: rektor Jovanović i zamenik rektora Jevtić

Snimio M. Rajković Kaktus