NASTAVNICI I STUDENTI FCV UČESTVOVALI NA KONFERENCIJI O BEZBEDNOSTI AERODROMA

Nastavnici i studenti našeg Fakulteta za civilno vazduhoplovstvo učestvovali su na prvoj Konferenciji o bezbednosti aerodroma (Airport Security Convention and Exibition – ASCE) koja je pod pokroviteljstvom Aerodroma “Nikola Tesla”, održana u Beogradu 19. i 20. decembra.

Ova konferencija okupila je skoro 500 domaćih i inostranih delegata, među kojima se nalaze i predstavnici iz oko 100 kompanija vazduhoplovne i bezbednosne industrije. Učesnici su tokom trajanja konferencije imali priliku da, pored prezentacija i panel diskusija posvećenih bezbednosti aerodroma, obiđu i izložbeni prostor sa štandovima sponzora, gde su bili u mogućnosti da se bliže upoznaju sa delatnostima pojedinih kompanija.

Teme konferencije bile su posvećene najaktuelnijim novostima i inovacijama u oblasti bezbednosti aerodroma, regulatornom okviru u cilju zaštite bezbednosti, kao i predstavljanju aktivnosti međunarodnih vazduhoplovnih i bezbednosnih kompanija.

Studenti Megatrend univerziteta na Konferenciji o bezbednosti aerodroma imali su priliku da vide kako funkcionišu najsavremeniji bezbednosni uređaji na aerodromima kao što su: specijalni termovizijski dronovi i kamere, 4k kamere, body skener, najnoviji skener za pregled prtljaga, skener za detekciju metala i druge. Takođe, studenti su upoznati sa značajem bezbednosti aerodroma i najsavremenijom opremom koja se koristi u cilju bezbednosti putnika, kao i najvećim izazovima u ovoj oblasti. Studenti su imali priliku da odslušaju predavanja eminentnih ličnosti iz oblasti bezbednosti aerodroma, kao i da postave pitanja učesnicima i panelistima.