PROF. DR MIODRAG JEVTIĆ IZABRAN ZA NOVOG REKTORA

Na sednici Saveta Megatrend univerziteta, kojom je predsedavao akademik Ljubiša Rakić, za novog rektora ove visokoškolske ustanove izabran je prof. dr Miodrag Jevtić, dosadašnji prorektor.

Prof. Jevtić je istaknuti naučni i pedagoški radnik. Više godina bio je načelnik VMA, a potom i prvi rektor Univerziteta odbrane. Autor je većeg broja naučnih radova, član Nјujorške akademije nauka i brojnih domaćih i inostranih naučnih i stručnih asocijacija. Nosilac je visokih priznanja i odlikovanja za javnu delatnost i naučni rad, uklјučujući i Orden Svetog Save.

Obraćajući se prilikom preuzimanja nove dužnosti, prof. Jevtić je, pozdravivši zaposlene i ugledne zvanice, i zahvalivši osnivaču i vlasniku, prof. dr Mići Jovanoviću, izložio viziju dalјeg razvoja Megatrendove akademske porodice koja objedinjuje delatnost 12 fakulteta u četiri naučno-obrazovna i umetnička polјa na nivou osnovnih, master i doktorskih studija. „Naš najstariji i najveći privatni univerzitet – koji ulazi u četvrtu deceniju rada – želi da bude još otvoreniji za najdarovitiji deo mlade populacije, nudeći polivalentnost i savremenost svojih studijskih programa, moderne učionice i kabinete, didaktički najpovolјniju srazmeru teoretske i praktične nastave, uz mogućnost obuke i angažovanja u najuglednijim domaćim i stranim preduzećima i ustanovama“, rekao je na svečanosti prof. dr Miodrag Jevtić.

Dosadašnji rektor Megatrend univerziteta, prof. dr Mića Jovanović, imenovan je za počasnog predsednika Univerziteta.