MEGATREND OSNOVAO ALUMNI KLUB

  • Bilo je kao u Bajaginoj pesmi o biserima rasutim po svetu. Za novi praznik, dan Alumni kluba, izabran 5. april. Univerzitet će negovati vidove stalne veze sa svojim bivšim studentima, karijerno potvrđenim ljudima

 

 

U relativno kratku, ali dinamičnu istoriju Megatrend univerziteta – koja traje tri decenije – upisan je novi važan datum: 5. april.

Taj dan biće svake godine praznično posvećen susretu članova našeg novoosnovanog Alumni kluba, koji okuplja bivše studente, nekadašnje nastavnike i prijatelje Univerziteta.

Davnašnja ideja o redovnom okupljanju naših alumnista otelotvorena je u petak, 5. aprila 2019, na susretu u Klubu Megatrend univerziteta na Bulevaru maršala Tolbuhina 8, Novi Beograd.

Pozdravljajući prve članove Kluba – naše nekadašnje studente koji danas rade širom Srbije, diljem jugoslovenskog prostora i na različitim tačkama planete – rektor, prof. dr Miodrag Jevtić, izrazio je uverenje da će ova adresa ostati stecište ideja koje nisu okrenute samo čuvanju uspomena na studentske dane, već i mesto na kome će se ukrštati, prezentovati i proveravati raznorodne zamisli o daljem napretku Univerziteta, ali i čitave društvene zajednice.

“Najveći broj naših bivših studenata potvrdio se u praksi oslanjajući se na svoju energiju, ali i na znanje stečeno na nekom od Megatrendovih fakulteta”, rekao je prof. Jevtić. “To potvrđuje valjanost naših studijskih programa, koji se neprestano inoviraju i obogaćuju novim iskustvima, pored ostalog i vašim. Od samog osnivanja, Megatend neguje dobar sklad teorijskih uvida i praktičnih vežbi, što je pomoglo našim diplomcima da osvoje prestižne pozicije u uglednim preduzećima i ustanovama, ne samo u Srbiji i okruženju, već i u inostranstvu. Vaše reference pomažu poboljšanju ugleda naše zemlje i njenog visokog školstva, ali i doprinose i ugledu Megatrend univerziteta, čije se diplome priznaju širom sveta bez nostrifikacije. Hvala vam što ćete i svojim budućim radom pomoći afirmaciji Megatrend univerziteta i doprineti da se smanje ili sasvim potisnu stereotipi o nama i privatnom školstvu u celini. Vi ste, kao “biseri rasuti po svetu”, dokaz da se i na privatnim univerzitetima mogu stvoriti uslovi za razmah stvaralačke energije i plodne karijere u najrazličitijim oblastima i, čak, da ovaj vid obrazovanja ima i neke prednosti u odnosu na druge – zbog modernosti svojih programa, zbog elastičnosti i spremnosti na promene, zbog otvorenosti za kritičke primedbe i permanentnu spremnost za samopropitivanje, proveru i poboljšanja u hodu”.

Zahvaljujući u ime prve grupe alumnista, novinar “Večernjih novosti” Nedeljko Iljukić, koji je svojevremeno diplomirao na FKM, kazao je da je poziv na Univerzitet ozario brojne bivše studente i da većina želi da dođe u ovu akademsku sredinu s neskrivenom radošću. “Znanje koje smo ovde stekli pomoglo nam je da se relativno lako zaposlimo, da održimo svoje pozicije i da permanentno napredujemo”, kazao je Iljukić. “Poznajem i povremeno srećem svoje nekadašnje kolege iz studentske klupe, ali je još celishodnije da Megatrendov Alumni-klub bude adresa na kojoj ćemo se redovno viđati i razmenjivati sećanja i poglede. Sada kad i sami imamo različita iskustva iz prakse, možemo biti od istinske koristi studentskoj populaciji koja ulazi u akademski život. U svakom slučaju, ideje treba da idu u oba smera, a Alumni klub je srećno izrađena forma za plodotvorne međugeneracijske susrete i razgovore”.

Megatrend univerzitet poziva bivše studente, nastavnike i prijatelje da nam se pridruže prijavljivanjem svojih osnovnih podataka na adresu:

Alumni-klub Megatrend univerziteta, Bulevar maršala Tolbuhina 8, 11070, Novi Beograd, ili mejlom na:

alumni-klub@megatrend.edu.rs

 

Snimio Dušan Zjalić