Potpisan sporazum između Pravnog fakulteta Megatrend univerziteta i Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost (ICOB)

U sredu, 23. januara 2019. godine, na Megatrend univerzitetu potpisan je sporazum o saradnji između Pravnog fakulteta i Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost.
Potpisivanju su prisustvovali v.d. dekana, doc. dr Andrija Blanuša, predsednik Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta Megatrend univerziteta Radomir Popović, predsednik ICOB-a Miloš Tišma i potpredsednica ICOB-a Jasmina Andrić.
Istraživački centar za odbranu i bezbednost osnovan je 2012. godine na Vojnoj akademiji sa ciljem edukacije građana Srbije i realizacije raznih projekata iz oblasti odbrane i bezbednosti. Centar ima uspešno odrađene projekate na domaćem i međunarodnom nivou, veliki broj održanih predavanja i tribina u oblasti bezbednosti, odbrane i diplomatije.

Cilj ovog Ugovora je bliža saradnja ICOB-a i studenata Pravnog fakulteta u oblasti edukovanja na polju bezbednosti i odbrane, rad na zajedničkim projektima, obuke, kao i drugi vidovi saradnje.

Ugovor o saradnji potpisan je na inicijativu Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta. To je jedan od planiranih projekata Parlamenta koji je, povodom obeležavanja 30 godina postojanja Univerziteta, osmislio plan rada pod nazivom „30 godina studenata Megatrenda“.

 

slikao Srđan Hajster