Naš student objavio četvrti roman

Stefan Sofronijević, student Fakulteta za kulturu i medije na smeru za novinarstvo upravo je objavio roman „Bezdušni“ u izdanju „Argus Books&Magazines”.To je četvrta knjiga ovog veoma darovitog mladog autora.

Roman predstavlja tragikomičnu sliku tragičnog doba koje baštini današnji svet. Radnja romana zasnovana je na izmaštanom novom naučnom otkriću. Naime, hiruškim putem odstranjuje se duša kroz sočivo oka. Na satiričan način tretira se tobožnji veličanstven pronalazak, koji ipak ima i neke manje veličanstvene posledice. Jedna od dramatičnijih je što, uprkos uspelom zahvatu, pacijent vidi svet naglavačke. Otud i potiče zaplet i borba glavnih junaka romana i protiv uzroka i protiv posledica kontroverzne naučne inovacije…

Stefan Sofronijević rođen je 1993. godine u Beogradu.Pisanjem je počeo da se bavi još u osnovnoj školi, a prvi roman pod naslovom „Samokorak“ objavio je kao sedamnaestogodišnjak. Već taj njegov prvenac zapazili su recenzenti Petar V. Arbutina,  Mileta Aćimović Ivkov i Miša Lazar i o njemu pisali podržavajući mladog darovitog autora. U međuvremenu je objavio romane „Začarani krug“ i „Eho mrtvog jezika“. Oba dela su naišla na dobar prijem i odjek u medijima.

Ovih dana očekuje se prvo predstavljanje Sofronijevićevog novoobjavljenog dela.

(Zapis je zajednički rad studenata druge godine novinarstva: Vanje Sinadinović, Danice Stojanović, Sanje Glišović, Đorđa Živkovića, Ivana Živanovića i Save Bogdanovića.)

.