Nagrade i priznanja
Univerzitetu „Džon Nezbit“

Univerzitetu „Džon Nezbit“ dodeljene su brojne domaće i internacionalne nagrade i priznanja:

– 2005, „Zlatna povelja“

Univerzitetu je dodeljena Zlatna povelja Međunarodne akademije kompjuterskih nauka i sistema za odanost izvornim akademskim načelima i doprinosu unapređenja primenjenih nauka, a rektoru Univerziteta, prof. dr Mići Jovanoviću, dodeljena je Srebrna povelja za viziju univerziteta primenjenih nauka po meri modernog vremena.

– 2006, „Zlatni beočug“

Rektoru Univerziteta, prof. dr Mići Jovanoviću, dodeljeno je priznanje „Zlatni beočug“ za trajni doprinos kulturi Beograda.

– 2007, Međunarodna Sokratova nagrada

U Oksfordu, rektoru Univerziteta, prof. dr Mići Jovanoviću, uručena je međunarodna Sokratova nagrada – koju dodeljuje Europe Business Assembly – za snažno delovanje Univerziteta na planu unapređenja međunarodnih odnosa i međunarodnoj priznatosti diploma.

– 2007, „Ktitor 2007“

Visoko priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“, u kategoriji „Ktitor 2007“, koje u okviru projekta pod nazivom „Put ka vrhu“ dodeljuje Republička privredna komora, Regionalna privredna komora Zaječar i opština Zaječar, dodeljeno je Univerzitetu za najviše domete u obrazovanju.

– 2008, „Dobar dizajn“

Privredna komora Vojvodine i Novosadski sajam dodelili su nagradu „Dobar dizajn“ Univerzitetu. Izdavačkoj delatnosti Univerziteta dodeljena je nagrada „Dobar dizajn“ za kvalitet dizajna i kulturu izdavačke delatnosti.

– 2008, „Dositejeva povelja“

Univerzitetu je dodeljena nagrada „Dositejeva povelja“ od strane Pedagoškog pokreta Srbije, priznanja ustanovljenog povodom 200. godišnjice visokog obrazovanja u Srbiji. Naš univerzitet je jedina privatna visokoškolska ustanova kojoj je pripala ova povelja.

– 2008, European Quality Award

Univerzitetu je dodeljena nagrada European Quality Award u oblasti obrazovanja, od strane European Business Assembly.

– 2008, Sistem kvaliteta

Univerzitet je prvi u Srbiji sertifikovao Sistem kvaliteta za ceo Univerzitet. Sertifikat o usklađenosti Sistema kvaliteta sa ISO 9001:2000 standardima izdala je AQA International.

– 2009, Među najboljima u svetu

Međunarodni naučni komitet EDUNIVERSAL, u okviru zvaničnog sistema selekcije, proglasio je Visoku poslovnu školu u Zaječaru za jednu od 500 najboljih poslovnih škola u svetu. Inače, EDUNIVERSAL je organizacija koja izdaje globalne akreditacije visokoškolskim institucijama u svetu.

– 2010, Vukova nagrada

U martu 2010. godine Univerzitet je nagrađen prestižnom Vukovom nagradom za trajni doprinos nauci, obrazovanju i kulturi Srbije.

nagrade i priznanja

Nagrade i priznanja osnivača, prof. dr Miće Jovanovića

U toku svoje dugogodišnje karijere, prof. dr Mića Jovanović je poneo brojna priznanja i nagrade iz zemlje i inostranstva:

 • Vitez britanskog reda Order of the Fleur de Lys.
 • Kulturno-prosvetna zajednica Beograda 2002. godine dodelila je prof. dr Mići Jovanoviću Zlatnu značku za knjigu „Interkulturni menadžment“.
 • Godine 2006. uručeno mu je priznanje „Zlatni beočug“ za trajni doprinos kulturi Beograda.
 • Godine 2007. poneo je priznanje Sokratova nagrada Univerziteta u Oksfordu, za dostignuća ostvarena u nauci, obrazovanju i kulturi.
 • Godine 2007. prof. dr Mići Jovanoviću uručeno je priznanje Visoke poslovne škole u Grenoblu (Grenoble Ecole de Management) za izvanredna pedagoška dostignuća.
 • U organizaciji Evropskog pokreta i Prve evropske kuće, prof. dr Mići Jovanoviću uručeno je priznanje Najevropljanin za 2007. godinu, za rezultate u oblasti nauke, kulture i obrazovanja.
 • Na ceremoniji dodele međunarodnih priznanja organizovanoj od strane European Assembly u Beču, koja je održana 8. decembra 2008. godine, naš univerzitet i prof. dr Mića Jovanović nagrađeni su prestižnim priznanjem European Quality Award u oblasti obrazovanja.
 • Godine 2009. profesor Jovanović izabran je za eksperta Društveno-ekonomskog komiteta Evropskog parlamenta u Briselu.
 • Medalja Đorđa Napolitana, predsednika Republike Italije, za izuzetan doprinos evropskim integracijama – visoko italijansko odličje, dodeljeno je prof. dr Mići Jovanoviću 2009. godine.
 • Godine 2010, Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, dodelila je svoje priznanje „Zlatna značka“ prof. dr Mići Jovanoviću, za doprinos razvoju kulture Srbije.
 • Juna 2011. godine, prof. dr Mići Jovanoviću uručeno je priznanje „Menadžer godine“, u okviru konkursa koji su realizovali Privredna komora Beograda, FTN u Novom Sadu i „Medija invent“, Novi Sad.
 • Februara 2013. godine, u Institutu „Servantes“ u Beogradu, tadašnji rektor Univerziteta, prof. dr Mića Jovanović, primio je visoko odlikovanje „Orden za civilne zasluge“, koje dodeljuje kralj Španije Huan Karlos I Burbonski.