ZAŠTO SAM ZAVRŠIO MEGATREND?

ISKUSTVO S MEGATRENDA OTVORILO MI VRATA SVETA

 Zovem se Stefan Petrović. Imam 27 godina. Diplomirao sam na Fakultetu za kulturu i medije na Megatrend Univerzitetu  2015. godine i mogu reći da mi je to najbolja odluka koju sam doneo u zivotu.  S obzirom na to da sam proveo godinu dana na državnom fakultetu, mogu s pravom i iskustvom da kažem da je ovaj privatni univerzitet najbolja opcija.

Upisao sam se 2011. godine na Fakultet za kulturu i medije.  Od početka su se profesori i studentska služba ponašali profesionalno i sa poštovanjem prema svakom studentu. Kolege iz studentske sluzbe su mi uvek izlazili u susret  i pomogli da svaku nedoumicu uspešno rešim. Takodje su jako efikasni i ažurni u svom poslu. Profesori  i asistenti su uvek bili tu u vreme konsultacija, da mi pomognu, da me saslusaju i daju savet ili kritiku. Uvek su našli vremena za nas, čak i nakon predavanja. Svako predavanje je bilo odradjeno profesionalno, i nikad dosadno. U zavisnosti od predavanja, svaki profesor bi dodao neku šalu ili na neki način učinio predavanje zanimljivijim. Ono što je najvažnije je to što su od nas tražili da mislimo svojom glavom. Svaki profesor bi cenio kada bi neki student dodao nešto na temu predavanja ili rekao svoje iskustvo ili neku priču. To je jedna od stvari koja mi se najviše dopala, ta konstantna interakcija izmedju profesora i studenta. Asistenti su uvek bili tu na vežbama da pomognu i da dodatno objasne studentima ako nešto nije bilo jasno na predavanju i uvek su izlazili u susret.

Dodao bih da je organizovanje Dana frankofonije jedna od najboljih organizacija na fakultetu. S podrškom i organizacijom profesorki Milice Miljuš i  LjiljaneVolf, ova obeležavanja su bila nezaboravno druženje izmedju studenata sa svih godina i fakulteta, a takodje i prilika da se još bliže upozna francuska kultura i značajni  gosti koji prisustvuju svake godine. Čak sam učestvovao i nakon diplomiranja. Moram dodati da su profesori, kada je to bilo potrebno, napisali sjajne preporuke kada sam isao na master studije u Rim. Bilo preko mejla ili uživo, našli su pet minuta svog vremena da napišu preporuku i zbog toga sam im jako zahvalan.

Za kraj, dodao bih  da mi je Univerzitet I diploma Megatrenda omogućio da upišem master studije u inostranstvu i da nastavim svoj intelektualni put razvoja. Još  jednom hvala svim profesorima i nadam se da će nam se putevi još jednom ukrstiti.

Stefan Petrović