NASTAVNICI MEGATRENDA NA NOVIM AKADEMSKIM, STRUČNIM I DRŽAVNIM FUNKCIJAMA 

Nekoliko sadašnjih i bivših nastavnika Megatrend univerziteta dobilo je nova zaduženja u akademskoj i društvenoj podeli intelektualnog rada.

Prof. dr Vesna Baltezarević, profesor našeg Pravnog fakulteta, imenovana je odlukom Saveta univerziteta za prorektora Megatrenda za akreditacione poslove. Prof. Baltezarević istaknuti je stručnjak za oblast intelektualne svojine i medijskog prava. Autor je dveju beletrističkih knjiga. Član je Evropske akademije nauka i umetnosti. 

Dugogodišnja profesorka ekonomskih i finanskijskih predmeta Marijana Joksimović, posle uspešnog iskustva na Megatrendovom FPS-u i Geoekonomskom fakultetu, izabrana je za rektora Univerziteta „Alfa“ („Braća Karić“). Koleginica Joksimović sada predaje na Fakultetu za finansije, bankarstvo i reviziju.

Docent dr Predrag Jelenković, koji je na našem Fakultetu za kulturu i medije godinama predavao kulturološke i komunikološke predmete, izabran je za direktora Studentskog kulturnog centra u Nišu. Kolega Jelenković je nedavno objavio zapaženu knjigu „Kultura raznolikosti Evrope i modeli kulturne politike“.

Koleginicama Baltezarević i Joksimović, i kolegi Jelenkoviću, želimo uspeh na novim zadacima.