NAGRADE I PRIZANJA MEGATREND UNIVERZITETA

Profesor Mića Jovanović ima titulu „grand komandera“ britanskog reda Fleur de Lys.

Kulturno-prosvetna zajednica Beograda 2002. godine dodelila je prof. dr Mići Jovanoviću Zlatnu značku za knjigu „Interkulturni menadžment”.

Za odlične rezultate na polju poslovnog preduzetništva, u obrazovnim projektima i za doprinos našoj društveno-kulturnoj sredini u toku 2003. i 2004. godine, zvanično je nominovan (2004. i 2005. godine) za priznanje „Poslovni čovek godine“ – čime se pozicionirao među najuspešnije biznismene u zemlji.

Godine 2006. uručeno mu je priznanje Zlatni beočug za trajni doprinos kulturi Beograda.

Godine 2007. poneo je priznanje Međunarodna Sokratova nagrada u Oksfordu, za „najviša dostignuća ostvarena u nauci, obrazovanju i kulturi u XX veku“.

U organizaciji Evropskog pokreta i Prve evropske kuće, prof. dr Mići Jovanoviću uručeno je priznanje Najevropljanin za 2007. godinu, za rezultate u oblasti nauke, kulture i obrazovanja.

Grenoblska škola menadžmenta je prof. dr Mići Jovanoviću uručila priznanje za pedagošku izvrsnost Megatrend univerziteta.

Na ceremoniji dodele međunarodnih priznanja organizovanoj od strane European Assembly u Beču, koja je održana 8. decembra 2008. godine, Megatrend univerzitet i prof. dr Mića Jovanović, rektor, nagrađeni su prestižnim priznanje European Quality Award u oblasti obrazovanja.

Godine 2009. profesor Jovanović izabran je za eksperta Društveno-ekonomskog komiteta Evropskog parlamenta u Briselu..

Medalja predsednika Republike Italije, Đorđa Napolitana, za izuzetan doprinos evro-atlantskim integracijama – visoko italijansko odličje, dodeljeno je prof. dr Mići Jovanoviću 2009. godine.

Godine 2010. Kulturno-prosvetna zajednica Srbije dodelila je svoje priznanje Zlatna značka prof. dr Mići Jovanoviću, rektoru Megatrend univerziteta, za doprinos razvoju kulture Srbije.

Omladinsko studentsko udruženje Srbije dodelilo je 11.11.2010. godine priznanje Megatrend univerzitetu za najbolju prosvetno – obrazovnu ustanovu u Srbiji za 2010. godinu.

Juna 2011. godine, prof. dr Mići Jovanoviću uručeno je priznanje Menadžer godine, u okviru konkursa koji su realizovali Privredna komora Beograda, FTN u Novom Sadu i „Media invent“, Novi Sad.

Media Invent 16.06.2011. godine dodelio Povelju Kapetan Miša Anastasijević prof. dr Mići Jovanoviuću kao najmenadžeru Beograda u 2010. godini.

Mediamax magazine je proglasio profesora Miću Jovanovića za čoveka godine 2011-te, u kategoriji obrazovanje bez granica.

Evropski univerzitet dodelio je u junu 2012. godine Povelju prof. dr Mići Jovanoviću, rektoru Megatrend univerziteta za doprinos razvoju visokog obrazovanja u Srbiji i Evropi.

Profesor Jovanović je dobitnik počasnog doktorata (Doctoris Honoris Causa) sa prestižnog

latinoameričkog univerziteta Universidad del Norte iz Paragvaja, 2012. godine.

Februara 2013. godine u Institutu „Servantes” u Beogradu, rektor Megatrend univerziteta, prof. dr Mića Jovanović, primio je visoko odlikovanje Orden za civilne zasluge, koje dodeljuje kralj Španije Huan Karlos I Burbonski.

Svetska Fudokan federacija dodelila je prof. dr Mići Jovanoviću certificate of excellence za celoživotnu posvećenost duhu Fudokana u decembru 2015. godine.

Početkom juna 2017. godine, profesor Mića Jovanović je, na Brdu kod Kranja, Republika Slovenija, nagraҕen visokim priznanjem „Ambassador of Knowledge”, koje dodeljuje Life Learning Academia, a za veliki doprinos razvoju visokoškolskog obrazovanja u Evropi i svetu.

Evropsko udruženje menadžera iz Bosne i Hercegovina dodelilo je Specijalno priznanje u akciji izbora menadžera godine Univerzitetu Džon Nezbit u julu 2017. godine.

Mića Jovanović je član Kluba književnika Srbije (od 2008).

Prof. dr Mića Jovanović u dva mandata bio je i član Izvršnog komiteta Evroazijske asocijacije za studije menadžmenta sa sedištima u Tokiju i Berlinu.

Predsednik je Istraživačke laboratorije za generalnu kosmologiju u Parizu.

Nagrade i priznanja

Megatrend Univerzitetu dodeljene su brojne domace I internacionalne nagrade i priznanja:

2005: Megatrend Univerzitetu dodeljena je Zlatna povelja Medjunarodne akademije kompjuterskih nauka I Sistema, za odanost izvornim akademskim nacelima u doprinosu unapredjenja primenjenih nauka, a rektoru Megatrend Univerziteta, prof. dr Mici Jovanovicu, dodeljena je Srebrna povelja za viziju univerziteta primenjenih nauka po meri modernog vremena.

2007: u Oksfordu, rektoru Megatrend Univerziteta, prof. dr Mici Jovanovicu, urucena je Medjunarodna Sokratova nagrada – koju dodeljuje Europe Business Assembly –  za snazno delovanje Megatrend univerziteta na planu unapredjenja Medjunarodnih odnosa i medjunarodnoj priznatosti diploma Megatrend univerziteta.

Visoko priznanje ,,Kapetan Misa Anastasijevic”. U kategoriji ,,Ktitor 2007”, koje u okviru projekta pod nazivom ,,Put ka vrhu” dodeljuju Republicka privredna komora, Regionalna privredna komora Zajecar i opstina Zajecar, dodeljeno je Megatrend Univerzitetu za najvise domete u obrazovanju.

EDUNIVERSAL – Internacionalni naucni komitet u Parizu, kojim predsedava deset eminentnih profesora iz citavog sveta, rangirao je fakultet za menadzment u Zajecaru Megatrend univerziteta, medju hiljadu najboljih biznis skola i ekonomskih fakulteta u svetu.

2008: Privredna komora Vojvodine i Novosadski sajam dodelili su nagradu ,,Dobar dizajn” Megatrend univerzitetu. Izdavackoj delatnosti Megatrend univerziteta dodeljena je nagrada ,,Dobar dizajn” za kvalitet dizajna i kulturu izdavacke delatnosti.

2008: Megatrend univerzitetu dodeljena je Dositejeva povelja od strane Pedagoskog pokreta Srbije, priznanja ustanovljenom povodom 200. godisnjice visokog obrazovanja u Srbiji. Megatrend univerzitet je jedina privatna visokoskolska ustanova kojoj je pripala ova povelja.

2008: Megatrend univerzitetu dodeljena je nagrada European Quality Award u oblasti obrazovanja, od strane European Business Assembly.

2008: Megatrend univerzitet je prvi u Srbiji sertifikovao Sistem kvaliteta za ceo univerzitet.

Sertifikat o uskladjenosti Sistema kvaliteta sa ИСО 9001:2000 standardima izdala je AQA International.

2009: Medjunarodni naucni komitet EDUNIVERSAL, u okviru zvanicnog Sistema selekcije, proglasio je Visoku poslovnu skolu u Zajecaru Megatrend univerziteta za jednu od 500 najboljih poslovnih skola u svetu. Inace, EDUNIVERSAL je organizacija koja izdaje globalne akreditacije visokoskolskim institucijama u svetu.

Nagrade i Priznanja Prof. Dr Mice Jovanovica

U toku svoje dugogodisnje karijere, prof. dr Mica Jovanovic poneo je brojna priznanja I nagrade iz zemlje i inostranstva.

Vitez je britanskog reda Order of the Fleur de Lys.

Kulturno – prosvetna zajednica Beograda 2002.godine dodelila je prof. dr Mici Jovanovicu Zlatnu znacku za knjigu ,,Interkulturni menadzment”

Godine 2006, uruceno mu je priznanje Medjunarodna Sokratova nagrada Univerziteta u Oksfordu, za dostignuca ostvarena u nauci, obrazovanju i kulturi.

Godine 2007, prof. dr Mici Jovanovicu uruceno je priznanje Visoke poslovne skole u Grenoblu (Grenoble Ecole de Management) za izvanredna pedagoska dostignuca.

U organizaciji Evropskog pokreta i Prve evropske kuce, prof. dr Mici Jovanovicu uruceno je priznanje Najevropljanin za 2007. Godinu, za rezultate u oblasti nauke, kulture i obrazovanja.

Na ceremoniji dodele medjunarodnih priznanja organizovanoj od strane European Assembly u Becu , koja je odrzana 8. decembra 2008. godine, Megatrend univerzitet i prof. dr Mica Jovanovic, rektor, nagradjeni su prestiznim priznanjem European Quality Award u oblasti obrazovanja.

Godine 2009, profesor Mica Jovanovic izabran je za eksperta Drustveno – ekonomskog komiteta Evropskog parlamenta u Briselu.

Medalja predsednika Republike Italije za izuzetan doprinos evropskim integracijama – visoko italijansko odlicje, dodeljeno je prof. dr Mici Jovanovicu 2009. godine.

Godine 2010, Kulturno – prosvetna  zajednica Srbije dodelila je svoje priznanje Zlatna znacka prof. dr Mici Jovanovicu, rektoru Megatrend univerziteta, za doprinos razvoju kulture Srbije.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]