Iranski centar: dodela diploma studentima persijskog jezika

Na Megatrend univerzitetu održana je svečana dodela diploma polaznicima kursa persijskog jezika koji se odvija u saradnji našeg univerziteta i Kulturnog centra Islamske republike Irana.

Prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Slobodan S. Pajović primio je potpredsednika Saadi Fondacije, prof. dr Sahraei Rezamorada, direktora Kulturnog centra Islamske Repubike Iran, Mahdi Shirazija, i prof. dr Saaed Safarija. Nakon razgovora sa visokim iranskim predstavnicima, prof. Pajović je otvorio svečanost dodele diploma. Profesor je naglasio da je Megatrend univerzitet veoma zainteresovan za dalji razvoj saradnje sa iranskim univerzitetima, što bi uključilo širu razmenu studenata i profesora.

Direktor Kulturnog centra Islamske Republike Iran u Beogradu, Mahdi Shirazi, zahvalio je Megatrend univerzitetu na saradnji i podršci i izrazio spremnost da se ona intenzivira i diversifikuje.

Na svečanosti je učestvovao i prof. dr Sahraei Rezamorada, potpredsednika Fondacije Saadi, koji se obratio studentima i naglasio da su persijski jezik i književnost među najstarijima na svetu i naglasio da učenje jednog novog stranog jezika, književnosti i kulture otvara prozor u do tada nepoznati duhovni svet i njegovo bogatstvo.