NAŠ ALUMNISTA BRANISLAV BAĆOVIĆ PRIMIO NAGRADU SRPSKE KNJIŽEVNE ZADRUGE

Istaknuti kulturni radnik i privrednik Branislav Baćović, predsednik uspešne novobeogradske firme „Transportšped“, primio je tradicionalnu nagradu za životno delo Srpske književne zadruge, našeg najstarijeg izdavača. Baćović je nagrađen za višegodišnje delovanje u kulturi, gde se iskazao kao agilni organizator, pokrovitelj i autor. Zahvaljujući Baćovićevom angažovanju objavljeno je više od pet stotina knjiga, od kojih su mnoge kapitalna dela srpske kulture.

Pokrovitelj je izdanja „Istorije srpskog naroda“ i edicije „Savremenik“ SKZ, a organizovao je i transport izdanja ove kuće, i drugih izdavača, do različitih adresa u zemlji, u okruženju, i u dijaspori.

Na posebnoj svečanosti, organizovanoj u prostorijama SKZ, nagradu je Baćoviću uručio dr Duško Babić, upravnik Zadruge, a o doprinosu slavodobitnika širenju zračenja srpske kulture nadahnuto je govorio akademik Matija Bećković, član Upravnog odbora SKZ. U čast Branislava Baćovića izveden je i kraći umetnički program.

Branislav Baćović završio je studije menadžmenta u kulturi i medijima na našem Fakultetu za kulturu i medije, kao jedan od njaboljih u svojoj generaciji. Aktivan je i u Alumni-klubu Megatrend univerziteta, asocijaciji koja okuplja bivše studente i održava ih u vezi sa ustanovom na kojoj su se obrazovali.

Naš alumnista Baćović dobitnik je i niza drugih odličja za zadužbinarski rad u kulturi i privredno poslovanje; pored ostalog, dobitnik je i Vukove nagrade, našeg najznačajnijeg i najdugotrajnijeg priznanja za dobrinos u kulturi na celokupnom srpskom duhovnom prostoru.

Čestitamo Branislavu Baćoviću na priznanjima sa željom da se ne zamori u delovanju na opštekulturnom i preduzetničkom planu.