POSETA STUDENATA ISTANBULSKOG UNIVERZITETA

Naš univerzitet bio je domaćin posete 15 studenata i studentkinja  Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istanbulu. Ova poseta predstavlja aktivni dokaz prijateljstva i žive među-univerzitetske saradnje, koja bi trebalo da u bliskoj budućnosti dovede do potpisivanja ugovora o još čvršćoj povezanosti dva univerziteta.

U sklopu akademske saradnje sa univerzitetima u Republici Turskoj, Megatrend univerzitet dočekao je drage goste u svom sedištu, na Novom Beogradu. Radni sastanak je održan u ponedeljak, 15. novembra, 2021. godine.  Tako su studenti Istanbulskog univerziteta i Megatrend univerzitet na najlepši način zajedno obeležili Međunarodni dan studenata, 17. novembar, upoznavanjem, sklapanjem novih prijateljstava i druženjem. Pored naših studenata, u ovom razgovoru je učestvovao prof. dr Marko Cvetković.

Megatrend univerzitet je ove godine postao član Međunarodnog konzorcijuma univerziteta koji se bave proučavanjem Akademskih istraživanja civilizacija na “Putu svile”, čija je peta, jubilarna onlajn konferencija održana na Univerzitetu “Kodžaeli” u Republici Turskoj.

Delegacija Istanbulskog univerziteta učestvovala je prethodno na Međunarodnom studentskom sportskom turniru  “EUROIJADA” u Novom Sadu.