PREMINUO PROF. DR OSKAR KOVAČ

Istaknuti ekonomski stručnjak i dugogodišnji nastavnik Megatrend univerziteta OSKAR KOVAČ preminuo je, posle kraće bolesti, u Beogradu, 7. novembra 2021.

Oskar Kovač rođen je 1937. u Zrenjaninu. Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu završio je 1960, gde je kasnije magistrirao i doktorirao. Specijalizaciju je obavio na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka, a godinu dana proveo je u SAD kao stipendista na Masačusetskom tehnološkom institutu.

Od 1965. do 1972. bio je istraživač u Institutu ekonomskih nauka u Beogradu. Godine 1972. biran je za docenta Ekonomskog fakulteta u Beogradu, gde je od 1983. do 1985. bio i dekan.

Pune dve decenije bio je profesor Fakulteta za poslovne studije i Geoekonomskog fakulteta Megatrend u nivetziteta. Objavio je 350 naučnih radova, od toga 57 na svetskim jezicima. Autor je 16 knjiga.

Prof. dr Kovač imao je i bogatu političku biografiju. Bio je član i potpredsednik Vlade SRJ i ministar u Vladi Republike Srbije, i istaknuti aktivista Socijalističke partije Srbije

Sahrana posmrtnih ostataka profesora Kovača biće u četvrtak, 11. novembra u 10.30 časova na beogradskom Novom groblju.

Nastavnici, studenti i zaposleni na Megatrend univerzitetu s velikim poštovanjem sećaće se naučnog, pedagoškog i ljudskog lika profesora Kovača.