NOUS VOILA: MEGATREND ET SORBONNE, TOUS ENSEMBLE

Mića Jovanović u poseti ministarstvu visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija Francuske

 

Profesor Mića Jovanović, rektor Megatrend univerziteta, boravio je u jednodnevnoj poseti Ministarstvu visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija Francuske. U Ministarstvu su ga primili ministarka Frederika Vidal i predsednik Univerziteta Pariz 1 Panteon-Sorbona Žorž Hadad. U razgovoru koji je trajao više od jednog sata, naglašen je ugled koji Megatrend univerzitet uživa u Francuskoj i u Evropi i inicirana saradnja našeg univerziteta i Univerziteta Sorbona.

Profesor Jovanović govorio je o višedecenijskoj uspešnoj saradnji Megatrend univerziteta i francuskih visokoškolskih institucija, kao što su Poslovna škola iz Grenobla i SERAM (SKEMA) izNice (SofijaAntipolis). Takođe, i da na Megatrendu, skoro 30 godina, predaje ugledni profesor Žan-Žak Šanaron, profesori Igor i Griška Bogdanov, profesor Kristof de Žežer, jedan od vodećih svetskih stručnjaka u području ljudske dugovečnosti, i mnogi drugi.

Profesor Žorž Hadad napomenuo je da će saradnja Megatrenda i Sorbone sigurno doprineti unapređenju tradicionalno dobrih odnosa Francuske i Srbije.

Jovanović i Hadad su se složili u stavu da saradnja treba da bude u području organizovanja zajedničkih osnovnih akademskih i master studija, gde bi nastavu držali ugledni profesori sa Sorbone, a studneti bi, posle diplomiranja, dobili dve diplome: Univerziteta Sorbona i Megatrend univerziteta.

Potpisivanje ugovora između dva univerziteta očekuje se uskoro.

Na slici: profesori Vidal, Hadad i Jovanović posle razgovora na Sorboni