STARTOVALA 32. GENERACIJA MEGATRENDOVIH STUDENATA

U najvećem amfiteatru Megatrendovog zdanja na Novom Beogadu, svečano je počela nova akademska godina – 32. po redu od osnivanja ove visokoškolske ustanove.

Na početku svečanosti intonirana je – u skladu sa preporukom Ministarstva prosvete – državna himna „Bože pravde“. Brucošima se potom obratio prof. dr Mića Jovanović, rektor Megatrenda, zaželevši dobrodošlicu i naglasivši specifičnosti obrazovanja na nekom od 12 fakulteta ove akademske porodice.

Prema rektorovim rečima, sa ovog univerziteta je do sada izašlo više od 30 hiljada svršenih diplomaca, od kojih mnogi zauzimaju visoke pozicije u privredi, ustanovama kulture i informisanja, pravosudju, civilnom vazduhoplovstvu, organima vlasti, i drugim oblastima. Mnogi uspešno razvijaju i privatno preduzetništvo, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Govoreći o četiri glavna stuba na kojima počiva ugled kadrova koji su se školovali na Megatrendu, i koje je domaće i međunarodno tržište rada prepoznalo kao uspešne, rektor Jovanović je posebno izdvojio kvalitetan nastavnički kadar, potom udzbenike koji se stalno inoviraju prateći napredak nauke, zatim uspešnu međunarodnu saradnju, adekvatan prostor i moderne učionice i kabinete.

Novim studentima su se potom obratili prof. Jelena Vitomir, prorektor za nastavu, i prof. Dragan Nikodijević, prorektor za nauku.

O prednostima studiranja na Megatrendu na kraju svečanosti nadahnuto je govorio Stefan Radivojević, student postdiplomskih studija našeg Pravnog fakulteta, i donedavni student prorektor.

Program je vodila Sofija Lolić, asistent Pravnog fakulteta.

Svečanost je završena koktelom u holu Megatrend univerziteta.