Sung-Jo Park

 

Profesor Park je profesor na Slobodnom univerzitetu u Berlinu, osnivač Evroazijske asocijacije za studije menadžmenta (EAMSA); Generalni sekretar Globalne univerzitetske mreže (N.E.V.S.) G. Park je nekada bio dekan i potpredsednik KAIST-a (Korea Advanced Institute of Science and Technologi), radio je kao predsednik osnivač AAPBS (Asocijacije azijsko-pacifičkih poslovnih škola). Takođe je bio član odbora AACSB-a (Asocijacija za unapređenje univerzitetskih poslovnih škola) i GFME (Globalne fondacije za obrazovanje menadžmenta). Profesor Park je doktorirao na Univerzitetu u Mičigenu 1978. i radi za KAIST od 1980. godine.

Bio je konsultantski profesor za Samsung grupu 10 godina, uključujući kompanije poput Samsung Corning, Samsung SDS, Samsung Advanced Institute of Technologi (R&D Think-Tank). Bio je član Korejskog predsedničkog savetodavnog saveta za nauku i tehnologiju, a trenutno je doživotni član Korejske akademije nauke i tehnologije.

Za nemerljiv doprinos nauci, posebno u oblasti menadžmenta i za uspešno kreiranje strategija Univerziteta dok je radio kao potpredsednik za međunarodne poslove od prvih dana osnivanja Megatrend univerziteta, profesor Park je dobio počasni doktorat Megatrend univerziteta.