Vudrou Klark

 

Dr Vudrou Klark je međunarodno poznati autor, predavač, javni govornik i zagovornik specijalizovan za održive zajednice. Stekao je tri magistarske diplome na različitim univerzitetima i doktorirao na Kalifornijskom univerzitetu u Berkliju. Dr Klark je autor sedam knjiga i preko stotinu recenziranih članaka u kojima ističe svoju zabrinutost za globalno održive zajednice. Dr Klark je akademski specijalista i multidisciplinarni naučnik u oblasti nauke i tehnologije na Univerzitetu UCLA.

Dr Vudrou V. Klark dobio je Doctor Honoris Caus-a za njegov izuzetan doprinos u oblasti klimatskih promena i obnovljivih izvora energije, posebno zbog njegovog koautorstva i ko-uredništva za Treći izvještaj Međuvladine komisije Ujedinjenih nacija za klimatske promene (IPCC) od 1995-2000 koja je kao organizacija dobila Nobelovu nagradu za mir u decembru 2007.

Univerzitet Megatrend kao društveno odgovoran univerzitet odao je priznanje za izuzetan rad dr. Klarka u podizanju svesti i rešavanju uticaja klimatskih promena na vredne prirodne resurse nacije i iz tih razloga mu je dodelio Počasni doktorat 2014. Njegova nauka se direktno bavi potrebama prirodnih i kulturnih resursa i ljudskih zajednica u realnom vremenu, povećavajući njihov kapacitet za adaptivno upravljanje u promenljivoj klimi. Strast, znanje i posvećenost dr Klarka za ublažavanje klimatskih promena je prava inspiracija za sve.